Slovenija
3980 ogledov

Toliko denarja je šlo za črni petek

črni petek Saša Despot
Koliko smo zapravili na črni petek in koliko teden prej?

Finančna uprava RS je objavila podatek o tem, koliko smo Slovenci zapravili na črni petek. Kot so nam pojasnili, so analizirali podatke iz davčnih blagajn, ki so pokazali znesek 120 milijonov evrov. 

Zanimalo nas je, koliko denarja zapravimo na čisto običajen petek. Na Finančni upravi so tako pogledali podatke za petek, 22. novembra. "V petek 22. novembra smo Slovenci zapravili 88,7 milijona evrov," nam je povedala Barbara Škrinjar, tiskovna predstavnica FURS. 

Znesek na črni petek je tako za dobrih 31 milijonov višji od zneska na "običajen" petek. 

črni petek Foto Magazin Črni petek: Popusti do 78 % poskrbeli za prometni kolaps!

Trgovci so pričakovali veliko zanimanja. "Vrednost nakupovalne košarice je tekom celotnega novembra in decembra višja kot običajno, kar je še toliko bolj izrazito v času trajanja posebnih akcijskih ponudb za črni petek in spletni ponedeljek, saj kupci hkrati kupijo več izdelkov," nam je pred črnim petkom pojasnil Uroš Mesojedec, glavni izvršni direktor družbe Big Bang. Na mimovrste so v času popustov v sklopu črnega petka beležili za kar 150 odstotkov višjo prodajo, pri čemer je povprečna vrednost nakupa znašala malo nad 100 evrov. Da kupci novembra in decembra za nakupe namenijo okrog 20 odstotkov več kot sicer, potrjujejo tudi pri spletnem trgovcu EnaA.com.

Črni petek Črni petek Slovenija Na črni petek denarnice odpremo bolj na široko

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.