Toliko minut ima vaš zdravnik za vas

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Na Zavodu za zdravstveno zavarovanje Slovenije ugotavljajo, da je osebni zdravnik lani za kurativni pregled pacienta povprečno porabil 9 minut in 48 sekund časa.
Oglej si celoten članek

Na ZZZS sicer opozarajo, da so tretjina vseh kurativnih storitev kratki obiski, na primer ko zdravnik kroničnemu bolniku le predpiše zdravila, ki mu jih je zmanjkalo. Ker ta kratek obisk traja le pet minut, je po njihovem bolj realna ocena, da je povprečni kurativni obisk ki ni sodil v zgornjo kategorijo trajal 12 minut in 54 sekund.

Kdor gre k zdravniku, gre povprečno šestkrat na leto

Ambulante družinske medicine (to so splošne ambulante ter otroški in šolski dispanzerji) so po podatkih ZZZS lani obravnavale 1.609.698 različnih oseb, ki so v povprečju obiskale svojega zdravnika 6,1-krat. 453 tisoč ljudi pa lani sploh ni bilo pri osebnem zdravniku ali pediatru. 

Osebni zdravnik ima povprečno 40 pacientov na dan

Skupno so torej ambulante družinske medicine realizirale 9.819.689 obiskov. Ena ambulanta družinske medicine v enem letu v povprečju realizira 8.746 kurativnih obiskov, kar ob upoštevanju 220 delovnih dni v letu pomeni 40 obiskov na dan. 

Ambulanta družinske medicine naj bi imela po standardu 1720 pacientov.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 11

  • 07:51 26. Avgust 2016.

    zdravnike v privatnike, pa naj se borijo na trgu dela, cene storitev in kvalitete

  • 19:08 25. Avgust 2016.

    Ustreljeni urolog jih je menda pregledal 60 preden ga je norec ustrelil. Novinar ki je to napisal nima trohice soli ...

  • 14:32 25. Avgust 2016.

    Tudi zdravniki so veliko krivi.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.