Tonin in NSi izbrali stran

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Po tem, ko se je za sproščanje ukrepov zavzel gospodarski minister Zdravko Počivalšek, se mu pri tem mnenju pridružuje tudi obrambni minister Matej Tonin.
Oglej si celoten članek

"V Novi Sloveniji ne vidimo rešitev v zaostrovanju covid omejitev, ampak v doslednem izvajanju preprostih ukrepov: 1. maske, 2. higiena rok in 3. držanje distance," je prek Twitterja sporočil obrambni minister in predsednik Nove Slovenije Matej Tonin. "Podpiramo postopno sproščanje ob hkratnem uvajanju čim bolj dostopnih hitrih testov."

Počivalšek za spremembo strategije

K sproščanju je pozval tudi gospodarski minister Zdravko Počivalšek, ki predlaga korenito spremembo strategije boja proti epidemiji. "Do sedaj smo spoštovali vse predloge, tudi javno smo jih zagovarjali, vendar z njimi žal ne dosegamo pričakovanih rezultatov. Zato predlagam korenito spremembo strategije in podpiram zahteve gospodarstva," je zapisal. Prepričan je, da smo se znašli v slepi ulici. 

Na ministrstvu za gospodarstvo predlagajo, da zdravstvena stroka predpiše stroge pogoje izvajanja dejavnosti, ki bodo preprečili širjenje okužb. Vse razpoložljive inšpekcijske službe pa bi nato usmerili v strog nadzor spoštovanja pravil in strogo kaznovanje morebitnih kršitev. 

Gantar za še strožje ukrepe

Drugačnega mnenja je minister za zdravje Tomaž Gantar, ki je pozval k zaustavitvi ne nujnega gospodarstva za 14 dni. V dopisu, ki ga je posredoval v kabinet ministra za gospodarstvo, je zapisal, da se kljub sprejetju ukrepov za zajezitev širjenja covida-19 epidemiološka situacija ne izboljšuje dovolj hitro.

"Vsak dan nam zaradi covida-19 umre za en avtobus državljanov. Kdor tega ne želi videti, žal tišči glavo v pesek. Če bom ocenil, da imam povsem zvezane roke in da s svojim znanjem in delom ne morem več prispevati k izboljšanju situacije, bom razmislil o svojem položaju," je napovedal Gantar. 

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 29

  • 12:13 9. December 2020.

    Dam prav Toninu in Počivalšku, samo strožji nadzor in drastične kazni za nespoštovanje ukrepov lahko pomaga. Trmastega osla spametuješ le …

  • 11:38 9. December 2020.

    www︎.︎ictec︆.︆net - odličen prrojekt za odrrasle, ki želijo najti partnerja za seks

  • 10:47 9. December 2020.

    spet se boste pobili med sabo koncno

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.