Tonin je povedal, kdo bo novi predsednik DZ

Foto: Anže Petkovšek Novinarska konferenca predsednika vlade Janeza Janše in podpredsednikov Zdravka Počivalška in Mateja Tonina, Brdo pri Kranju.
Foto: Anže Petkovšek Novinarska konferenca predsednika vlade Janeza Janše in podpredsednikov Zdravka Počivalška in Mateja Tonina, Brdo pri Kranju.
Novi predsednik DZ ne prihaja iz vlade, marveč iz poslanskih vrst.
Oglej si celoten članek

Novi predsednik državnega zbora bo Jožef Horvat iz NSi, je v oddaji Politično s Tanjo Gobec na Televiziji Slovenija povedal minister za obrambo in predsednik NSi Matej Tonin. Dozdajšnji predsednik DZ Igor Zorčič je namreč v petek izstopil iz poslanske skupine SMC in iz koalicije.

Zorčič je v petek povedal, da je izstop iz poslanske skupine SMC nujen korak, saj s predsednikom stranke Zdravkom Počivalškom ne delijo pogleda na vlogo stranke v koaliciji, prav tako ne na delovanje in prihodnost stranke.

S tem razkritjem je Tonin zavrnil namigovanja, da bi lahko na čelo DZ stopil kar Zdravko Počivalšek, predsednik SMC in zdajšnji gospodarski minister.

dezurni@zurnal24.si 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 06:08 29. Marec 2021.

    Je odličen tekač kar je dokazal ob tresenju tal. Je svojo dobro plačano rit z vso hitrostjo odnesel proti izhodu. …

  • 23:46 28. Marec 2021.

    Bo spet ena vaja iz štetja do 46 ;)

  • 23:14 28. Marec 2021.

    a to je un 161ti horvat, ki je bil 17 dni v slovenski vojni?? najprej rabi 46 glasov!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.