Slovenija
1103 ogledov

Tonin je povedal, kdo bo novi predsednik DZ

Matej Tonin Anže Petkovšek Novinarska konferenca predsednika vlade Janeza Janše in podpredsednikov Zdravka Počivalška in Mateja Tonina, Brdo pri Kranju.
Novi predsednik DZ ne prihaja iz vlade, marveč iz poslanskih vrst.

Novi predsednik državnega zbora bo Jožef Horvat iz NSi, je v oddaji Politično s Tanjo Gobec na Televiziji Slovenija povedal minister za obrambo in predsednik NSi Matej Tonin. Dozdajšnji predsednik DZ Igor Zorčič je namreč v petek izstopil iz poslanske skupine SMC in iz koalicije.

Zorčič je v petek povedal, da je izstop iz poslanske skupine SMC nujen korak, saj s predsednikom stranke Zdravkom Počivalškom ne delijo pogleda na vlogo stranke v koaliciji, prav tako ne na delovanje in prihodnost stranke.

S tem razkritjem je Tonin zavrnil namigovanja, da bi lahko na čelo DZ stopil kar Zdravko Počivalšek, predsednik SMC in zdajšnji gospodarski minister.

dezurni@zurnal24.si 

Komentarjev 3
  • janez864 06:08 29.marec 2021.

    Je odličen tekač kar je dokazal ob tresenju tal. Je svojo dobro plačano rit z vso hitrostjo odnesel proti izhodu. Skratka človek hitrih in premišljenih odločitev. Meni pa tudi da je edini s tem imenom in priimkom v Sloveniji.

  • popokatopetl 23:46 28.marec 2021.

    Bo spet ena vaja iz štetja do 46 ;)

  • jakec1575 23:14 28.marec 2021.

    a to je un 161ti horvat, ki je bil 17 dni v slovenski vojni?? najprej rabi 46 glasov!