Tošiću očitali dajanje navodil

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Navedbam, da naj bi Dragan Tošić vodil slovenski del narkokartela Darka Šarića, je obramba tudi danes oporekala.
Oglej si celoten članek

V nadaljevanju sojenja v primeru Balkanski bojevnik so brali sodne odredbe, v katerih je zapisano, da je Dragan Tošić glede preprodaje droge navodila dajal Jakobu Remškarju, Boštjanu Kopčiču in Robertu Šabiču, ki prav tako sedijo na zatožni klopi. Remškarju prebrane odredbe tudi očitajo, da naj bi se v Tošićevem imenu dogovarjal za posle s kokainom in glede denarja, povezanega s temi posli.

Tošićev zagovornik Marko Bošnjak je prebranim odredbam očital nezakonitost in spomnil, da je obramba že v ugovoru na obtožnico opozorila, da prav nikjer ni zapisan kakšen pogovor, iz katerega bi izhajalo, da je Tošić preostalim dajal navodila.

Na sodišču so prebrali tudi odredbo, v kateri so zapisani telefonski pogovori med Remškarjem in Tošićem. Remškar je Tošiću v teh pogovorih pojasnil, da gre na pijačo "s smrduhom", sodišče pa je sklepalo, da gre za policista. Ta policist naj bi Remškarju tudi povedal, da policija preiskuje Tošića, kar je Remškar Tošiću tudi sporočil. Bošnjak je nezakonitost očital tudi tej odredbi.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.