Slovenija > Črna kronika
26 ogledov

Tošiću očitali dajanje navodil

Sojenje v primeru Balkanski bojevnik se je začelo v ponedeljek. (Foto: Benjamin Žurnal24 main
Navedbam, da naj bi Dragan Tošić vodil slovenski del narkokartela Darka Šarića, je obramba tudi danes oporekala.

V nadaljevanju sojenja v primeru Balkanski bojevnik so brali sodne odredbe, v katerih je zapisano, da je Dragan Tošić glede preprodaje droge navodila dajal Jakobu Remškarju, Boštjanu Kopčiču in Robertu Šabiču, ki prav tako sedijo na zatožni klopi. Remškarju prebrane odredbe tudi očitajo, da naj bi se v Tošićevem imenu dogovarjal za posle s kokainom in glede denarja, povezanega s temi posli.

Tošićev zagovornik Marko Bošnjak je prebranim odredbam očital nezakonitost in spomnil, da je obramba že v ugovoru na obtožnico opozorila, da prav nikjer ni zapisan kakšen pogovor, iz katerega bi izhajalo, da je Tošić preostalim dajal navodila.

Na sodišču so prebrali tudi odredbo, v kateri so zapisani telefonski pogovori med Remškarjem in Tošićem. Remškar je Tošiću v teh pogovorih pojasnil, da gre na pijačo "s smrduhom", sodišče pa je sklepalo, da gre za policista. Ta policist naj bi Remškarju tudi povedal, da policija preiskuje Tošića, kar je Remškar Tošiću tudi sporočil. Bošnjak je nezakonitost očital tudi tej odredbi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.