Tovarni pohištva so rekli zbogom

Foto: Žurnal24 Delavec Ivan Ivanšek in sindikalist Bojan Bratanič pred podjetjem, v katerem sta
Likvidacija. 69 zaposlenih včeraj dobilo odpoved. So proti izplačilu odpravnine v osmih obrokih.
Oglej si celoten članek

Brežice, Straža. “Mi, ki smo stari 50 let, se ne vidimo na nobenem delovnem mestu več,” je po tem, ko je po 30 letih dela v Tovarni pohištva Brežice dobil odpoved, ugotavljal Ivan Ivanšek. “Podpisali smo vročilnice, nismo pa se strinjali, da nam odpravnino poplačajo v osmih mesečnih obrokih,” je dodal sindikalni zaupnik Bojan Bratanič.

Tako poskušamo rešiti prihodnost zaposlenih v Brežicah, dodatnega manevrskega prostora za pogajanja ni,” je povedal predsednik uprave Novolesa Sergej Murgelj, ki je skupaj z Robertom Štumpfom pred dvema tednoma prevzel vodenje Novolesa. Po njunih besedah je nova uprava zagotovila potrebna sredstva za vnovičen zagon proizvodnje v Pohištvu Brežice v likvidaciji in tako zagotovila obstoj programov. “Ko bomo dokončali obstoječa naročila, bo znano tudi število zaposlenih v novi proizvodnji,” je povedal Murgelj.

Včeraj, ko so brežiški delavci prejemali odpovedi, je Novoles prejel sklep sodišča o prisilni poravnavi; prisilna upraviteljica je Romana 
Kruhar Puc.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.