Slovenija
103 ogledov

Tovarni pohištva so rekli zbogom

Delavec Ivan Ivanšek in sindikalist Bojan Bratanič pred podjetjem, v katerem sta Žurnal24 main
Likvidacija. 69 zaposlenih včeraj dobilo odpoved. So proti izplačilu odpravnine v osmih obrokih.

Brežice, Straža. “Mi, ki smo stari 50 let, se ne vidimo na nobenem delovnem mestu več,” je po tem, ko je po 30 letih dela v Tovarni pohištva Brežice dobil odpoved, ugotavljal Ivan Ivanšek. “Podpisali smo vročilnice, nismo pa se strinjali, da nam odpravnino poplačajo v osmih mesečnih obrokih,” je dodal sindikalni zaupnik Bojan Bratanič.

Tako poskušamo rešiti prihodnost zaposlenih v Brežicah, dodatnega manevrskega prostora za pogajanja ni,” je povedal predsednik uprave Novolesa Sergej Murgelj, ki je skupaj z Robertom Štumpfom pred dvema tednoma prevzel vodenje Novolesa. Po njunih besedah je nova uprava zagotovila potrebna sredstva za vnovičen zagon proizvodnje v Pohištvu Brežice v likvidaciji in tako zagotovila obstoj programov. “Ko bomo dokončali obstoječa naročila, bo znano tudi število zaposlenih v novi proizvodnji,” je povedal Murgelj.

Včeraj, ko so brežiški delavci prejemali odpovedi, je Novoles prejel sklep sodišča o prisilni poravnavi; prisilna upraviteljica je Romana 
Kruhar Puc.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.