Tovornjak prevažal skoraj pet milijonov evrov

Foto: PU Maribor
Foto: PU Maribor
Tovornjak z gotovino so zaplenili, voznika pa pridržali.
Oglej si celoten članek

Na mejo med Srbijo in Hrvaško je na mejni prehod Tovarnik pripeljal srbski voznik, ki je vozil tovornjak s slovenskimi registrskimi oznakami. Kot poročajo srbski in hrvaški mediji, je hotel zapustiti Hrvaško in nadaljevati pot proti Srbiji.

A cariniki so bili verjetno nemalo presenečeni, ko so odkrili, kaj tovori. Našli so namreč kar 4,75 milijona evrov v gotovini. V večini naj bi šlo za originalen denar, le majhen del pa ponarejenega.

Voznika so aretirali, tovornjak z gotovino pa zaplenili. Na hrvaškem ministrstvu za notranje zadeve so že napovedali obsežno kriminalistično preiskavo.

Hrvaški mediji še poročajo, da gre za največji zaseg denarja na njihovem ozemlju.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.