Tovšakova ji ni odnesla napredovanja

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Preiskovalna sodnica mariborskega okrožnega sodišča je postopek proti Hildi Tovšak zaradi domnevno koruptivnega posredovanja pri zaposlovanju tujih delavcev varilcev v Termoelektrarni Šoštanj vodila brez večjih napak.
Oglej si celoten članek

To ugotavlja personalni svet mariborskega višjega sodišča, pristojnega za nadzor nad delom tamkajšnjega okrožnega sodišča, potem ko je temeljito pregledal delo sodnice, ki vodi preiskavo proti Tovšakovi in izdelal oceno njene sodniške službe. S pozitivno oceno sodničinega dela pa je personalni svet prižgal tudi zeleno luč zato, da sodnica lahko napreduje.

Ne strinjajo se z vrhovnim

Da naj se izdela ocena sodniške službe zanjo, je od višjega sodišča zahteval predsednik Vrhovnega sodišča Branko Masleša. Potem, ko se je konec maja izkazalo, da je bila Tovšakova 35 dni neupravičeno priprta. Masleša je prepričan, da je bila sodnica dolžna pripor Tovšakovi odpraviti po službeni dolžnosti, a tega ni storila. "Strinjam se z oceno višjega sodišča v Mariboru, da se je v tem postopku zgodila res očitna napaka le pri tem, da obdolženki ni bil odpravljen pripor že 12. aprila, ko je tožilec spremenil zahtevo za preiskavo in pogojev za podaljšanje pripora ni bilo več. Za sodnico bom zato predlagal oceno sodniške službe," je tedaj napovedal Masleša.

V nasprotju z Maslešo pa nadzorniki višjega sodišča, ki so preverili kako je potekal postopek proti Tovšakovi, v tem, da sodnica pripora ni odpravila, ne vidijo velike strokovne napake. In da zato sodnica izpolnjuje pogoje za napredovanje.

Tovšakova pa od države zahteva skoraj 16 tisoč evrov in pol odškodnine zaradi neupravičenega bivanja v priporu.



Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.