Tožba za odstranitev vodarne

Foto: Žurnal24 Občina in komunala zahtevata vračilo kupnine in odstranitev vodarne pri hotelu A
Kranjska Gora. Občina zahteva vračilo kupnine za neuporabno vodarno.
Oglej si celoten članek
Vodarna je neuporabna, saj nima dokazil, da se jo lahko uporablja.
Jure Žerjav, kranjskogorski župan

Ovadba. “Zadevo smo predali policiji in vložili tožbe za vračilo kupnine. Pogodbo smo razdrli, zahtevamo pa tudi umik samega objekta (vodarne, op. a.),” je pojasnila Henrika Zupan, direktorica kranjskogorske komunale.

Prejem kazenske ovadbe zaradi suma goljufije so potrdili tudi na Policijski upravi Kranj, kjer pojasnjujejo, da je zadeva trenutno v predkazenskem postopku.

Vodarna brez cerfitikatov
Kranjskogorski župan Jure Žerjav je povedal, da čistilna naprava oziroma vodarna na vodnem viru Jurež kljub zagonu ni nikoli poskusno obratovala. “Izvajalec bi moral predložiti certifikate za filtre, teh pa komunala do danes ni dobila. Vodarna je tako neuporabna, saj nima dokazil, da se jo lahko uporablja za ta namen.”

Vodarna naj bi čistila predvsem občasno kalno vodo, ki pa je bila po besedah Zupanove “samo občasno kalna – ob viških padavin in taljenju snega – lani pa sploh nikoli”. Župan Žerjav pa je pojasnil, da so ob kalnosti vode problematični vir Jurež izklopili iz sistema.

Le kratkoročna rešitev
Vodarna je bila kratkoročna rešitev, saj smo v zadnjih letih spremljali vrtino pri hotelu Lek, kjer smo našli zadostne vire pitne vode. Za gradnjo črpališča na tej lokaciji in na viru v Logu pridobivamo gradbeno dovoljenje, zagotovljena pa so tudi sredstva za gradnjo,” je pojasnil Žerjav.

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.