Slovenija
16 ogledov

Tožba za odstranitev vodarne

Občina in komunala zahtevata vračilo kupnine in odstranitev vodarne pri hotelu A Žurnal24 main
Kranjska Gora. Občina zahteva vračilo kupnine za neuporabno vodarno.
Vodarna je neuporabna, saj nima dokazil, da se jo lahko uporablja.
Jure Žerjav, kranjskogorski župan

Ovadba. “Zadevo smo predali policiji in vložili tožbe za vračilo kupnine. Pogodbo smo razdrli, zahtevamo pa tudi umik samega objekta (vodarne, op. a.),” je pojasnila Henrika Zupan, direktorica kranjskogorske komunale.

Prejem kazenske ovadbe zaradi suma goljufije so potrdili tudi na Policijski upravi Kranj, kjer pojasnjujejo, da je zadeva trenutno v predkazenskem postopku.

Vodarna brez cerfitikatov
Kranjskogorski župan Jure Žerjav je povedal, da čistilna naprava oziroma vodarna na vodnem viru Jurež kljub zagonu ni nikoli poskusno obratovala. “Izvajalec bi moral predložiti certifikate za filtre, teh pa komunala do danes ni dobila. Vodarna je tako neuporabna, saj nima dokazil, da se jo lahko uporablja za ta namen.”

Vodarna naj bi čistila predvsem občasno kalno vodo, ki pa je bila po besedah Zupanove “samo občasno kalna – ob viških padavin in taljenju snega – lani pa sploh nikoli”. Župan Žerjav pa je pojasnil, da so ob kalnosti vode problematični vir Jurež izklopili iz sistema.

Le kratkoročna rešitev
Vodarna je bila kratkoročna rešitev, saj smo v zadnjih letih spremljali vrtino pri hotelu Lek, kjer smo našli zadostne vire pitne vode. Za gradnjo črpališča na tej lokaciji in na viru v Logu pridobivamo gradbeno dovoljenje, zagotovljena pa so tudi sredstva za gradnjo,” je pojasnil Žerjav.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.