Toži za deset tisoč evrov

Foto: Žurnal24 Predsednica ZZS Gordana Živčec Kalan od svojega nekdanjega profesorja in celo za
Sodišče. Živčec Kalanova zaradi razžalitve časti in imena zahteva deset tisoč evrov odškodnine.
Oglej si celoten članek

Tožba. V četrtek se bosta na Okrajnem sodišču v Ljubljani srečala Gordana Živčec Kalan, predsednica Zdravniške zbornice Slovenije (ZZS), in Dean Ravnik, predstojnik inštituta za anatomijo na ljubljanski medicinski fakulteti. Živčec Kalanova Ravnika toži zaradi razžalitve časti in dobrega imena ter zahteva deset tisoč evrov odškodnine.

“Odzvala se je paranoično”
Zasebna tožba, v kateri Živčec Kalanovo zastopa Nina Zidar Klemenčič, se nanaša na intervju, aprila objavljen v Jani. “V intervjuju so navedene številne žaljive vrednostne sodbe, neresnične in žaljive izjave, ki so blatile ugled predsednice ZZS,” pravijo v pisarni Zidar Klemenčičeve.

Ravnik v intervjuju med drugim pravi, da se je Živčec Kalanova na prva novinarska vprašanja v zvezi z Borom Nekrepom odzvala paranoično. “Opisal sem samo njen odziv oziroma moje videnje njenih odgovorov, ko so nanjo planili novinarji. S tem nisem nikakor nameraval žaliti nje kot osebe. Izraz (paranoično, op. a.) kot ta – kot mi je očitano – se v medicini sploh ne uporablja,” pravi Ravnik.

Kritik odstopil sam
Odstop. Dean Ravnik je nekdanji član regijskega odbora ljubljanskih zdravnikov in eden od največjih kritikov Živčec Kalanove tako zaradi ravnanja pri postopkih v zvezi z Zlatko Kanič, zdravnico Bora Nekrepa, kot sočasnega vodenja ZZS in Zdravstvenega doma Izola. Potem ko skupščina ZZS ni izglasovala odstavitve Živčec Kalanove, je odstopil Ravnik.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.