Tožilci v postopku?

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Velenjska tožilka Aleksandra Štiblar, ki je nekaj časa vodila primer "koroške deklice", je prek spletnega omrežja Facebook na generalnega državnega tožilca Zvonka Fišerja naslovila vprašanje, ali drži, da je v disciplinskem postopku.
Oglej si celoten članek

Velenjsko tožilko Aleksandro Štiblar zanima tudi, kako je ta vest prišla do novinarjev, preden je bila s tem seznanjena sama. Kot je zapisala tožilka, o domnevni uvedbi disciplinskega postopka zoper njo ni bil seznanjen niti vodja celjskega državnega tožilstva Ivan Žaberl kot njen predpostavljeni. Žaberl naj bi o uvedbi disciplinskega postopka prav tako kot Aleksandra Štiblar izvedel iz časopisa.

Časnik Dnevnik je namreč poročal, da je Fišer nedavno podal zahtevo za uvedbo disciplinskega postopka proti velenjski tožilki. Kamen spotike naj bi bil članek iz Slovenskih novic, v katerem je Aleksandra Štiblar javno spregovorila o podrobnostih primera štiriletne koroške deklice Klare, ob čemer ni varčevala niti s kritikami na delo tožilskih kolegov.

Po navedbah Dnevnika je primer "koroške deklice", ki jo oče skriva že od lanske jeseni, čeprav je dodeljena materi, po odhodu Štiblarjeve s slovenjgraškega tožilstva prevzel drug tožilec. Ta je ovadbo Klarinega očeta zaradi suma spolne zlorabe deklice zavrgel, kar je razjezilo velenjsko tožilko.

V članku, ki so ga Slovenske novice objavile konec novembra lani, pa je Aleksandra Štiblar brez zadržkov spregovorila o vseh podrobnostih primera "koroška deklica", čeprav tožilcem takšno predstavljanje mnenj ni dovoljeno. Kot poroča Dnevnik, je tožilka brez dlake na jeziku kritizirala tudi delo svojih kolegov in nadrejenih, ki so po njenem mnenju v tej zadevi naredili vrsto napak, od nje pa naj bi pričakovali, da bo na hitro zavrgla sum spolne zlorabe deklice.

Vodja svetovalnice Akcija Matic Munc je sicer v sporočilu za javnost spomnil, da je oče "koroške deklice", ki je po oceni Štiblarjeve priprt nezakonito, v priporu že 196. dan. Poudaril je, da je tožilka Aleksandra Štiblar potrdila hujše napake v postopkih Okrožnega državnega tožilstva v Slovenj Gradcu, zato so od Fišerja in ministra za pravosodje, ki opravlja tekoče posle, Aleša Zalarja pričakovali, da bosta sprožila nadzor nad delovanjem slovenjgraškega tožilstva.

Domnevno koruptivnim javnim uslužbencem na uglednih položajih v državi pa Munc sporoča, da takšne stalinistične metode ne bodo obrodile sadov. "Javno sporočamo, da na takšno prakso v vrhu slovenskega tožilstva ne bomo pristajali. Trdno smo prepričani, da bomo v Sloveniji pomagali uveljaviti geslo Komisije za preprečevanje korupcije: integriteta, odgovornost, vladavina prava," je še zapisal Munc.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 08:50 5. Januar 2012.

    "E pa moj Misirac to ti je specialni rat." Background koalicije, ki ne izbirajo sredstev. Diskreditacija in likvidacija.

  • 07:45 5. Januar 2012.

    kje pa v Sloveniji se ne dogaja pravica...kar mirno spi TOŽILKA!! Jaz bi mirno spal če bi bil na tvojem …

  • rob
    13:41 4. Januar 2012.

    KDAJ BO SPROŽEN KAZENSKI IN PROTIKORUPCIJSKI POSTOPEK PROTI dr. FIŠERJU?<br /><br />Kdaj bo tožilstvo začelo razčiščevati nezakonitosti uradnih oseb in …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.