Tožilstvo: listine dokazujejo vpletenost

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Na sojenju prebrali listine, ki naj bi dokazovale povezanost obtožencev v mednarodno združbo. Spis je poln dokazov, ki izpodbijajo te navedbe, trdi obramba.
Oglej si celoten članek

Danes so v nadaljevanju sojenja v zadevi Balkanski bojevnik prebrali listine, ki domnevno dokazujejo povezanost slovenskih obtožencev z mednarodno združbo, ki se je ukvarjala s preprodajo kokaina.

Obtožena Valter Abramovič in Tadej Poljak naj bi skrbela za več motornih vozil in avtomobilov Hrvata Anastazija Martinčiča, ki so ga pred dvema letoma prijeli ob zasegu dveh ton kokaina v Urugvaju. Večkrat je bil omenjen tudi prvoobtoženi Dragan Tošić, ki naj bi po navedbah iz listin s soobtoženim Jakobom Remškarjem in nekaterimi drugimi organiziral preprodajo droge.

Glede potovanj v Južnoafriško republiko je zagovornik Dragana Beljkaša, Saša Ravnik, zatrdil, da je "spis poln dokazov", ki izpodbijajo navedbe, da je Tošić Beljkaša, Remškarja in Mirzeta Lucevića pošiljal tja.

Vseh 17 obtoženih (Tošić, Beljkaš, Remškar, Abramovič, Poljak, Lucević, Peter Khermayer, Robert Šabić, Miralem Lucević, Boštjan Kopčič, Anes Selman, Sandra Udrih, Đemajli Manđuka, Marko Bublič, Dejan Zupan, Suzana Remškar in Zdenka Kondić) po slabih dveh mesecih sojenja vpletenost v trgovino s kokainom še vedno zanika.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 23:52 26. Oktober 2011.

    Miralem in Mirsad sta sama po sebi največji dokaz v prid tožilstvu. Kako lahko človek, ki je končal pomožno šolo …

  • 08:29 8. Julij 2011.

    Tožilstvo: listine dokazujejo vpletenost. Kako zelo znajo biti tožilci premeteni ko gre za kazniva dejanja pri drogah in ostalem klasičnem …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.