Slovenija
76 ogledov

Tožilstvo: listine dokazujejo vpletenost

Sojenje v primeru Balkanski bojevnik se je začelo v ponedeljek. (Foto: Benjamin Žurnal24 main
Na sojenju prebrali listine, ki naj bi dokazovale povezanost obtožencev v mednarodno združbo. Spis je poln dokazov, ki izpodbijajo te navedbe, trdi obramba.

Danes so v nadaljevanju sojenja v zadevi Balkanski bojevnik prebrali listine, ki domnevno dokazujejo povezanost slovenskih obtožencev z mednarodno združbo, ki se je ukvarjala s preprodajo kokaina.

Obtožena Valter Abramovič in Tadej Poljak naj bi skrbela za več motornih vozil in avtomobilov Hrvata Anastazija Martinčiča, ki so ga pred dvema letoma prijeli ob zasegu dveh ton kokaina v Urugvaju. Večkrat je bil omenjen tudi prvoobtoženi Dragan Tošić, ki naj bi po navedbah iz listin s soobtoženim Jakobom Remškarjem in nekaterimi drugimi organiziral preprodajo droge.

Glede potovanj v Južnoafriško republiko je zagovornik Dragana Beljkaša, Saša Ravnik, zatrdil, da je "spis poln dokazov", ki izpodbijajo navedbe, da je Tošić Beljkaša, Remškarja in Mirzeta Lucevića pošiljal tja.

Vseh 17 obtoženih (Tošić, Beljkaš, Remškar, Abramovič, Poljak, Lucević, Peter Khermayer, Robert Šabić, Miralem Lucević, Boštjan Kopčič, Anes Selman, Sandra Udrih, Đemajli Manđuka, Marko Bublič, Dejan Zupan, Suzana Remškar in Zdenka Kondić) po slabih dveh mesecih sojenja vpletenost v trgovino s kokainom še vedno zanika.

Komentarjev 2
  • Žurnalček 23:52 26.oktober 2011.

    Miralem in Mirsad sta sama po sebi največji dokaz v prid tožilstvu. Kako lahko človek, ki je končal pomožno šolo in nikdar ni bil v službi vozi, tisto kar vozi in kaj naj bi potemtakem takšen revež duhovni in denarni ...prikaži veči imel kaj skupnega s bogatašem Tošićem. Tisti , ki ju dobro poznamo, vemo s čim sta se ukvarjala že od leta 1994.

  • allstarr111 08:29 08.julij 2011.

    Tožilstvo: listine dokazujejo vpletenost. Kako zelo znajo biti tožilci premeteni ko gre za kazniva dejanja pri drogah in ostalem klasičnem kriminalu, mutijo na veliko, skrivajo dokaze, vsako besedo v zakonu ali kjerkoli si tolmačijo samo na način ki je za ...prikaži veča obtoženega destruktiven, razglašajo priče ki so v prid obtoženim za ne kredibilne (čeprav še nobene niso ovadili ker naj bi lagala) in tako dalje.ssDočim v postopkih gospodarskega kriminala kje je bilo ukradenih nekaj 100 miljonov in je vmešana verjetno tudi politika oz. oblast odpovedo po vsej črti, ni videti nobene vneme in zanosa, postopki pa se vodijo slabše kot če kdo ukrade pašteto v štacuni.