Slovenija > Črna kronika
153 ogledov

Tožilstvo naj bi zadrževalo dokaze

Tožilki Blanka Žgajnar, mateja Gončin Benjamin Kovač
Obramba v zadevi Balkanski bojevnik tudi danes očitala tožilstvu, da zadržuje dokaze. Tudi danes prebirali listine, ki večkrat omenjajo Tošića.

Obramba tožilstvu očita, da še ni razkrilo vse dokumentacije, povezane s tem primerom. Martina Žaucer, zagovornica obtožnega Miralema Lucevića je tako pozvala tožilstvo, naj poda vso dokaznopravno relevantno gradivo.

Dokumentacija o komunikaciji med policijami
Če pa tožilstvo tega ne namerava storiti, naj to pojasni. Da tožilstvo razpolaga z do zdaj še nerazkritimi dokazi, je menil tudi zagovornik prvoobtoženega Dragana Tošića Luka Zajc. Šlo naj bi za dokumentacijo o komunikaciji med italijansko policijo, italijanskim tožilstvom, slovensko policijo in slovenskim tožilstvom.

Vesta, katere listine so relevantne
Okrožna državna tožilka Blanka Žgajnar je že na prejšnji obravnavi dejala, da tožilstvo ta trenutek nima nobenega dokumenta, ki ga še ne bi predložilo sodišču. Danes pa je pojasnila, da bo na očitke obrambe odgovorila pisno.

Njena kolegica, okrožna tožilka Mateja Gončin, pa je obrambi razložila, da imata obe tožilki opravljen državni pravniški izpit ter vesta, katere listine so relevantne. Sodni senat se bo o zahtevi obrambe tako opredelil po tem, ko bo tožilstvo podalo svoj odgovor.



Komentarjev 1
  • e213b2535978aaf6e413f72233bf2dc07a5a81a8 15:15 17.junij 2011.

    Kolk dnarja bo porabljeno za tele prodajalce črtic?A ne bi blo najcenejš jutr pred koncertom Sidharte v Stožicah vse javno po kitajski medtodi skrajšat za 20cm.Če bo že koncert za en qurc bo vsaj spremljevalni program odličen!