Tragična nesreča, umrl je 21-letnik

Foto: Anže Petkovšek Rešilec
V naselju Bate na Goriškem je med sečnjo oziroma čiščenjem pod električnim daljnovodom umrl 21-letni delavec.
Oglej si celoten članek

Danes približno petnajst minut pred deseto je v naselju Bate (Mestna občina Nova Gorica) prišlo do tragične nesreče, v kateri je umrl 21-letni delavec, državljan BiH, sicer zaposlen v eni od gospodarskih družb na območju Ljubljane.

"Po prvih zbranih podatkih je mlajši delavec splezal na drevo in s pomočjo teleskopske motorne žage žagal veje, ki so segale k daljnovodu. S teleskopsko žago se je najverjetneje dotaknil daljnovoda in doživel električni udar ter padel z drevesa na tla s približno štirih metre višine," so sporočili policisti. Novogoriški reševalci in poklicni gasilci so ga dlje časa oživljali, a žal neuspešno, 21-letnik je umrl. 

"Zdravnica je na kraju lahko le potrdila njegovo smrt in odredila sanitarno obdukcijo, da bi ugotovili natančen vzrok smrti. Policija je o tragičnem dogodku poleg pravosodnih organov (preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča in Državnega tožilstva v Novi Gorici) obvestila tudi pristojno delovno inšpekcijsko službo. Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije nadaljujejo s preiskavo vseh okoliščin omenjene nesreče in bodo po zaključku preiskave na podlagi vseh ugotovljenih dejstev podali ustrezen ukrep," so še sporočili policisti. 

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 19:20 27. Junij 2019.

    Ali je imel pokojni opravljen izpit za varnost pri delu? Groza, kako smo ljudje tako neodgovorni!? Naj 21-letnik počiva v …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.