Slovenija > Črna kronika
14199 ogledov

Tragična nesreča, umrl je 21-letnik

Rešilec Anže Petkovšek
V naselju Bate na Goriškem je med sečnjo oziroma čiščenjem pod električnim daljnovodom umrl 21-letni delavec.

Danes približno petnajst minut pred deseto je v naselju Bate (Mestna občina Nova Gorica) prišlo do tragične nesreče, v kateri je umrl 21-letni delavec, državljan BiH, sicer zaposlen v eni od gospodarskih družb na območju Ljubljane.

"Po prvih zbranih podatkih je mlajši delavec splezal na drevo in s pomočjo teleskopske motorne žage žagal veje, ki so segale k daljnovodu. S teleskopsko žago se je najverjetneje dotaknil daljnovoda in doživel električni udar ter padel z drevesa na tla s približno štirih metre višine," so sporočili policisti. Novogoriški reševalci in poklicni gasilci so ga dlje časa oživljali, a žal neuspešno, 21-letnik je umrl. 

"Zdravnica je na kraju lahko le potrdila njegovo smrt in odredila sanitarno obdukcijo, da bi ugotovili natančen vzrok smrti. Policija je o tragičnem dogodku poleg pravosodnih organov (preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča in Državnega tožilstva v Novi Gorici) obvestila tudi pristojno delovno inšpekcijsko službo. Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije nadaljujejo s preiskavo vseh okoliščin omenjene nesreče in bodo po zaključku preiskave na podlagi vseh ugotovljenih dejstev podali ustrezen ukrep," so še sporočili policisti. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • sebastjan47 19:20 27.junij 2019.

    Ali je imel pokojni opravljen izpit za varnost pri delu? Groza, kako smo ljudje tako neodgovorni!? Naj 21-letnik počiva v miru, prezgodaj he idšel v grob.