Policisti niso mogli verjeti, kaj jim je rekla

Foto: Gregor Prebil Fotografija je simbolna.
Foto: Gregor Prebil Fotografija je simbolna.
Voznica ni otrokova mati, ji je pa ta po seznanitvi z nesrečo na veliko presenečenje policistov stopila v bran.
Oglej si celoten članek

Kranjski policisti so včeraj sredi popoldneva obravnavali prijavo povzročitve prometne nesreče na parkirnem prostoru s pobegom povzročiteljice s kraja.

"Policisti so vozilo našli, zaradi povzročitve nesreče pa so obravnavali voznico, ki ji je preizkus alkoholiziranosti pokazal rezultat 0,45 mg/l oziroma promil alkohola," pojasnjuje Bojan Kos s PU Kranj. "Voznica je policistom povedla, da je 'čutila' trčenje, vendar je s kraja vseeno odpeljala. Za nameček je v vozilu takrat z šole peljala tudi otroka."

Voznica ni otrokova mati, ji je pa ta po seznanitvi z nesrečo na veliko presenečenje policistov stopila v bran. "To je ena tistih situacij, ko si rečeš: 'Kaj, a sem prav slišal?' Nesprejemljivo!," piše Kos.

Policija opozarja, da alkohol najprej oslabi sposobnost normalnega miselnega presojanja. "Voznik je prepričan, da vozi bolje kot dejansko," razlaga Kos. "Temu sledijo slabša sposobnost zaznavanja, napačne ocene razdalj, počasne reakcije, motnje pri ravnotežju, zožen zorni kot in drugi simptomi, ki v prometu konkretno pomenijo izzivanje nevarnosti."

dezurni@zurnal24.si
 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 09:11 11. Oktober 2018.

    Pride dvojna kazen. Glavobol na podlagi mačka in pa ne-ljuba položnica. Ne vem pa, ali te kazni tudi vsebujejo ugodnost …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.