Slovenija > Črna kronika
9136 ogledov

Policisti niso mogli verjeti, kaj jim je rekla

Policija Gregor Prebil Fotografija je simbolna.
Voznica ni otrokova mati, ji je pa ta po seznanitvi z nesrečo na veliko presenečenje policistov stopila v bran.

Kranjski policisti so včeraj sredi popoldneva obravnavali prijavo povzročitve prometne nesreče na parkirnem prostoru s pobegom povzročiteljice s kraja.

"Policisti so vozilo našli, zaradi povzročitve nesreče pa so obravnavali voznico, ki ji je preizkus alkoholiziranosti pokazal rezultat 0,45 mg/l oziroma promil alkohola," pojasnjuje Bojan Kos s PU Kranj. "Voznica je policistom povedla, da je 'čutila' trčenje, vendar je s kraja vseeno odpeljala. Za nameček je v vozilu takrat z šole peljala tudi otroka."

Voznica ni otrokova mati, ji je pa ta po seznanitvi z nesrečo na veliko presenečenje policistov stopila v bran. "To je ena tistih situacij, ko si rečeš: 'Kaj, a sem prav slišal?' Nesprejemljivo!," piše Kos.

Policija opozarja, da alkohol najprej oslabi sposobnost normalnega miselnega presojanja. "Voznik je prepričan, da vozi bolje kot dejansko," razlaga Kos. "Temu sledijo slabša sposobnost zaznavanja, napačne ocene razdalj, počasne reakcije, motnje pri ravnotežju, zožen zorni kot in drugi simptomi, ki v prometu konkretno pomenijo izzivanje nevarnosti."

dezurni@zurnal24.si
 

Komentarjev 1
  • kapibara 09:11 11.oktober 2018.

    Pride dvojna kazen. Glavobol na podlagi mačka in pa ne-ljuba položnica. Ne vem pa, ali te kazni tudi vsebujejo ugodnost "polovička" ??