Trdega voznika ne izuči

Foto: Žurnal24 (Foto: Žurnal24)
Ko so zjutraj ob 5. uri v Novem mestu policisti ustavili neimenovanega vinjenega Dolenjca, so se srečali s svojim starim znancem. V zadnjih dveh letih so ga obravnavali že 19-krat, samo letos so mu zasegli že sedem vozil in kolo z motorjem.
Oglej si celoten članek

Enainpetdesetletnik iz okolice Novega mesta je imel 0,24 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Ugotovili so še, da vozi brez vozniškega dovoljenja. Prav omenjena dva prekrška sta bila tudi stalnica obravnav v zadnjih dveh letih.

Osebno vozilo renault clio, ki ga je vozil kršitelj, je imelo poškodovano in prerjavelo karoserijo, poškodovana je bilo tudi večina ostalih delov vozila, navajajo na policiji. Samo letos so 51-letniku z ukrepom začasnega zasega vozila zasegli že sedem osebnih vozil in eno kolo z motorjem. V vseh končanih postopkih je sodišče odločilo, da se zasežena vozila uničijo.

Dolenjski in belokranjski policisti so leta 2009 začasno sicer zasegli 50 vozil. Zakon o varnosti v cestnem prometu določa, da policisti zasežejo vozniku motorno vozilo, s katerim je bil zaloten pri storitvi hujšega prekrška, so še zapisali dolenjski policisti.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.