Slovenija > Črna kronika
2 ogledov

Trdega voznika ne izuči

(Foto: Žurnal24) Žurnal24 main
Ko so zjutraj ob 5. uri v Novem mestu policisti ustavili neimenovanega vinjenega Dolenjca, so se srečali s svojim starim znancem. V zadnjih dveh letih so ga obravnavali že 19-krat, samo letos so mu zasegli že sedem vozil in kolo z motorjem.

Enainpetdesetletnik iz okolice Novega mesta je imel 0,24 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Ugotovili so še, da vozi brez vozniškega dovoljenja. Prav omenjena dva prekrška sta bila tudi stalnica obravnav v zadnjih dveh letih.

Osebno vozilo renault clio, ki ga je vozil kršitelj, je imelo poškodovano in prerjavelo karoserijo, poškodovana je bilo tudi večina ostalih delov vozila, navajajo na policiji. Samo letos so 51-letniku z ukrepom začasnega zasega vozila zasegli že sedem osebnih vozil in eno kolo z motorjem. V vseh končanih postopkih je sodišče odločilo, da se zasežena vozila uničijo.

Dolenjski in belokranjski policisti so leta 2009 začasno sicer zasegli 50 vozil. Zakon o varnosti v cestnem prometu določa, da policisti zasežejo vozniku motorno vozilo, s katerim je bil zaloten pri storitvi hujšega prekrška, so še zapisali dolenjski policisti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.