Tretja svetovna vojna

Varčevanje. Komaj sem navadil kozo, da nič ne jé, pa je crknila.
Oglej si celoten članek

Foto: Žurnal24 Matej Košir (Foto: Žurnal24) Stoletje gor ali dol. Pretekle krize nas učijo, da se je sranje začelo, ko je bila na oblasti leva ali recimo liberalna vlada (če pogledamo Evropo). Vse skupaj pa je dobilo razsežnosti svetovnega sranja, ko se je reševanja posameznih kriz lotila desnica.

Pa ne zdaj takoj skočiti pokonci, poglej ga, prekletega levičarja. To so pač dejstva, ki so jih sredi tridesetih let prejšnjega stoletja izkusili v Angliji, Nemčiji, Italiji, Franciji, deloma v Španiji in tako naprej. V Ameriki je bila stvar ravno obratna in je pripeljala do vzpona demokratov, drugje po svetu do vzpona komunizma, le redke (demokratične) države pa so v krizo in iz nje popeljale desne vlade – denimo v Avstraliji. Skratka, potrebujemo levo in desno, da po nas – ne od strani, ampak naravnost v obraz – leti sranje, in tu ne preferiram nikogar – stvar je neprijetna, od koderkoli leti.

Prijatelj, ki vodi dve veliki podjetji, mi je včeraj rekel, da je tale kriza kot tretja svetovna vojna, le da se tega še ne zavedamo.

Mrtvih morda res ne bo toliko kot pri drugi ali prvi, bo pa za seboj pustila več napol živih ali mentalno mrtvih kot prvi dve skupaj. S tega stališča se vzorec res ponavlja. Konservativne vlade režejo plače in dvigujejo davke. Levice v Evropi praktično ni več na oblasti, desnica skozi varčevalne ukrepe kolonializira svet. Francosko-nemški četrti rajh grozi tudi nam, a k sreči smo na zemljevidu nepomembni. Na oblasti imamo desničarje, a ravno zaradi svoje majhnosti krize ne moremo reševati na plečih drugih.

Ta, tretja svetovna vojna bo tako kot druga za nas predvsem državljanska. Desni bodo preganjali leve in molzli javno upravo. Referendumi, stavke, nestrpnost in splošna depresija ... Pri toliko nesmotrnih nakupih, neverjetnih pogodbah za informacijsko tehnologijo, pri legalizirani korupciji, ki ji rečemo javna naročila, bi resnično lahko privarčevali za nov investicijski cikel. A tega principa reševanja iz krize se skozi zgodovino ni držala praktično nobena desna vlada (če ni šlo za vlaganja v vojsko). Ker skozi varčevanje bistveno lažje obvladuje svoje interesno področje in veliko bolj vseeno ji je kot levici, če koza crkne in sranje leti na vse strani.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 11

  • 21:30 9. April 2012.

    Lustracija ZDAJ, Evropa malo KASNEJE!

  • 17:53 9. April 2012.

    Spoštovani pisec "kolumne". Res je, niste levičar, še manj ste na desnem polu, ste pa čisto navaden pezde!

  • 13:41 9. April 2012.

    Matej Košir komentar je vreden vašega brata.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.