Tretjina tabel že stoji

Foto: Iztok Golob
Foto: Iztok Golob
Kolesarski smerokazi. Predlagajo prometne poti, vseh sto še letos.
Oglej si celoten članek

Skupina prostovoljcev je v Radovljici postavila tretjino načrtovanih kolesarskih smerokazov. “Gre hitreje, kot smo pričakovali,” o projektu, ki so ga napovedali spomladi, pravi pobudnik Blaž Bole. Ocenjuje, da bodo vseh sto predvidenih smernih tabel namesto prihodnje leto postavili še pred letošnjo zimo.

Delali že več kot sto ur

Stroški ne bodo presegli 15 tisoč evrov, velja pa opozoriti, da je skupina osmih prostovoljcev, večinoma upokojencev, v projekt že vložila več sto ur lastnega dela. Bole poleg tega upa, da se bodo pobudi priključile tudi sosednje občine; zanimanje za projekt so denimo že pokazali v Ljubljani in Mariboru.

Navdih za pobudo je Bole dobil na Nizozemskem, kjer živi že skoraj 40 let. “Tam je sistem kolesarskih stez in priporočenih poti že tako razvit, da se ne izplača izumljati nič novega,” je dejal spomladi.

Zavarovali bi jih pred avti

V prihodnje naj bi na drogove namestili tudi omarice z zemljevidi, smerokaze pa povezali v digitalni sistem, ki bi na računalniku izrisal predlagano pot. Pobudniki pa v želji po večji varnosti predlagajo še eno novost: na avtomobilskih cestah, ki prečkajo kolesarske poti, bi namestili ustrezno opozorilno signalizacijo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.