Trgovina za večjo samozavest

Foto: Žurnal24 Trgovinca je v Varstveno-delovnem centru Radovljica, v njej so naprodaj ročno iz
V prostorih Varstveno-delovnega centra (VDC) Radovljica so v petek odprli Trgovinco za ročno izdelane izdelke odraslih z motnjo v razvoju.
Oglej si celoten članek

Načrtovali so jo že ob odprtju novih prostorov za delavnice omenjenega centra, saj si od nje po besedah Sladžane Anderle, vodje VDC Radovljica, obetajo boljšo prepoznavnost centra ter večjo samostojnost in samozavest uporabnikov, ki delajo v njem. “Želimo si, da bodo Radovljičani in širša okolica bolje spoznali delo naših uporabnikov, ki v izdelke vložijo veliko svojega truda, ker pa smo v prazničnem mesecu, so pripravili tudi izdelke za božična in novoletna obdarovanja,” je dejala Anderletova.

V delavnicah omenjenega centra v sklopu zaposlitvenega programa dela 75 odraslih z motnjo v razvoju. Opravljajo dela dokončevanja izdelkov za šest kooperantov z Gorenjske in izdelujejo lastne izdelke, s čimer krepijo svoje spretnosti, zaslužek pa jim omogoča večjo samostojnost.

Možnost zaposlitve
Za ureditev Trgovince je poskrbel Center za usposabljanje, delo in varstvo Matevža Langusa Radovljica, njegova direktorica Tea Beton pa je na odprtju poudarila, da je proizvodnja ročno izdelanih izdelkov dodatna možnost zaposlitve uporabnikov centra, nova prodajalna pa priložnost, da okolica spozna njihove zmožnosti.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.