Slovenija
20 ogledov

Trgovina za večjo samozavest

Trgovinca je v Varstveno-delovnem centru Radovljica, v njej so naprodaj ročno iz Žurnal24 main
V prostorih Varstveno-delovnega centra (VDC) Radovljica so v petek odprli Trgovinco za ročno izdelane izdelke odraslih z motnjo v razvoju.

Načrtovali so jo že ob odprtju novih prostorov za delavnice omenjenega centra, saj si od nje po besedah Sladžane Anderle, vodje VDC Radovljica, obetajo boljšo prepoznavnost centra ter večjo samostojnost in samozavest uporabnikov, ki delajo v njem. “Želimo si, da bodo Radovljičani in širša okolica bolje spoznali delo naših uporabnikov, ki v izdelke vložijo veliko svojega truda, ker pa smo v prazničnem mesecu, so pripravili tudi izdelke za božična in novoletna obdarovanja,” je dejala Anderletova.

V delavnicah omenjenega centra v sklopu zaposlitvenega programa dela 75 odraslih z motnjo v razvoju. Opravljajo dela dokončevanja izdelkov za šest kooperantov z Gorenjske in izdelujejo lastne izdelke, s čimer krepijo svoje spretnosti, zaslužek pa jim omogoča večjo samostojnost.

Možnost zaposlitve
Za ureditev Trgovince je poskrbel Center za usposabljanje, delo in varstvo Matevža Langusa Radovljica, njegova direktorica Tea Beton pa je na odprtju poudarila, da je proizvodnja ročno izdelanih izdelkov dodatna možnost zaposlitve uporabnikov centra, nova prodajalna pa priložnost, da okolica spozna njihove zmožnosti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.