Trgovine v nedeljo zapirajo vrata

Foto: Profimedia
Pozor, da ne boste v nedeljo ostali pred zaprtimi vrati.
Oglej si celoten članek

V nedeljo so binkošti, praznik s katerim rimokatoliška cerkev sklene velikonočni čas. Binkošti so 50 dni po veliki noči. Po binkoštih se v Cerkvi nadaljuje liturgični čas med letom, ki traja do konca cerkvenega leta oziroma do začetka adventnega časa.

Za ta praznik, ki je uradno dela prost dan v Sloveniji, bodo številne trgovine vrata zaprle; v Mercatorju so nam potrdili, da bodo vse njihove trgovine zaprte, tudi Sparove in Intersparove, Lidlove in Hoferjeve trgovine v nedeljo ne bodo obratovale. Zaprte bodo tudi Tuševe in Leclercove prodajalne.

Poleg binkoštev so dela prosti dnevi (in ne prazniki) velikonočna nedelja in velikonočni ponedeljek, 15. avgust - Marijino vnebovzetje, 31. oktober - dan reformacije in 25. december - božič.

Imamo pa tudi državne praznike, ki niso dela prosti dnevi. To so dan Primoža Trubarja (8. junij), združitev prekmurskih Slovencev z matičnim narodom (17. avgust), vrnitev Primorske k matični domovini (15. septemer), dan suverenosti (25. oktober) in dan Rudolfa Maistra (23. november).

Podrobnosti Novo nakupovalno središče v Šiški se bo imenovalo Aleja

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 8

  • 16:58 7. Junij 2019.

    praznik pedofilov

  • 16:06 7. Junij 2019.

    No ja v tem času odkar imajo to sem bil enkrat v nedeljo, pa za čudo sem takrat kupil računalnik, …

  • 15:08 7. Junij 2019.

    Bogi reveži, kam seojo dali vsi tisti, ki hodijo pohajkovat po trgovskih centrih.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.