Slovenija
21455 ogledov

Novo nakupovalno središče v Šiški se bo imenovalo Aleja

gradbišče Aleja Šiška
1/35
Anže Petkovšek Gradbišče novega nakupovalnega središča Aleja Šiška.
Predstavili blagovne znamke, ki bodo zastopane v nakupovalnem središču v Šiški.

Prihodnjo pomlad bodo v Šiški odprli novo nakupovalno središče, katerega gradnja se je po večletnih zapletih z gradbenim dovoljenjem pričela pred letom in pol. 

"Trenutno gre za največjo investicijo v Sloveniji v višini 150 milijonov evrov, s tem bomo prihodnje leto odprli novih 700 delovnih mest," je povedal direktor novega nakupovalnega središča in direktor SES Slovenija Toni Pugelj. "Ime centra bo Aleja, ki predstavlja drevored oziroma zeleno oazo za pohajkovanje, druženje in sproščanje obiskovalcev. Vrhunec centra bo njegova fasada, ki posnema luske zmaja, grba mesta Ljubljana. Ponudba bodo znamke, ki so najbolj prepoznane na slovenskem trgu, njegov vrhunec vsekakor predstavlja Foodcourt s slow in fastfood prehrano."

gradbišče Aleja Šiška | Avtor: Anže Petkovšek Gradbišče novega nakupovalnega središča Aleja Šiška. Anže Petkovšek

Predstavili so tudi blagovne znamke, ki bodo v nakupovalnem centru zastopane - poleg Intersparove trgovine boste v njem našli drogerijo Müller, Big Bang, XYZ, H&M, Hervis, Mass, Calzedonia, Max&Co, S. Oliver, Black Label, Comma, Tommy Hilfiger, Pandora, Intimissimi, Suzper Dry in Buzz. Povsem nova blagovna znamka v Sloveniji bo Sport Vision.

Foodcourt z restavracijami in hitro prehrano

V drugem nadstropju Aleje bo na voljo oddelek z raznovrstno ponudbo hrane (»Foodcourt«) z različnimi restavracijami s postrežbo ter ponudniki hitre prehrane in prigrizkov. Raztezal se bo na 2300 m2 površine, 800 m2 površine pa bodo predstavljale kavarne.  "Obiskovalci bodo lahko, zahvaljujoč ogromni stekleni kupoli, uživali v svetlem okolju," pravijo pri SES. "Gostinski del bo imel veliko zunanjo teraso za vse gostinske lokale."

'Foodcourt' bo povezan s ponudbo športnih in prostočasnih dejavnosti na t. i. aktivni ozelenjeni strehi, kjer bodo tekaška proga, fitnes park, igrišča za odbojko, košarko, nogomet ter otroško igrišče na prostem.

Neposredno pred središčem Aleja bo nastala tlačilna steza oz. krožni poligon za pumptruck. Ta bo imel dve stezi, manjšo dolžine približno 50 metrov in večjo dolžine približno 125 metrov.

Nadzorovano otroško igrišče

Poleg tega bo Aleja nudila številne storitve, od vodenega sistema parkiranja do sob za sproščanje, previjalnic in e-polnilnic. Na volo bo več kot 1.600 parkirnih mest, od tega 1.400 pokritih v svetli podzemni garaži z dvema etažama. UIrejenih bo 200 parkirnih mest za kolesa, od tega 100 pokritih, kar bo največje pokrito parkirišče za kolesarje v Sloveniji.

gradbišče Aleja Šiška | Avtor: Anže Petkovšek Gradbišče novega nakupovalnega središča Aleja Šiška. Anže Petkovšek

Na današnji novinarski konferenci so predstavili tudi, da bo imelo novo središče prvi Planet Lollipop v Sloveniji, največje pokrito otroško igrišče v slovenskih nakupovalnih središčih.

Zapleti z dovoljenjem

Po prvotnih načrtih iz leta 2010 bi nov nakupovalni center med sosesko Celovški dvori in obvoznico v Šiški moral biti že odprt, a se je pridobivanje gradbenega dovoljenja zavleklo, zato se je gradnja začela šele jeseni 2017.

Projekt za objekt je pripravil avstrijski arhitekturni biro ATP Arhitekti in inženirji, gradnja pa poteka v sodelovanju z slovenskimi podizvajalci.  

Nakupovalno središče Aleja v Šiški | Avtor: SES Slovenija SES Slovenija

SES Center Management je lastnik in upravlja še centre Citypark Ljubljana, Center Interspar Vič, Europark Maribor in Citycenter Celje. Pod njegovim okriljem v še petih evropskih državah deluje skupno 30 nakupovalnih središč, poleg Slovenije še v Italiji, Avstriji, na Češkem, Madžarskem in Hrvaškem.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 8
  • Avatar olor
    olor 07:46 10.april 2019.

    Vse lepo in prav, tudi soba za sproščanje, pa upam v smislu kot si jaz to predstavljam :), ampak ni v redu hitra prehrana, a ni to škodljivo?

  • dusan72 22:04 09.april 2019.

    Ne vem zakaj se "končni izgled" v tem članku popolnoma razlikuje od predstavitvenega videa izpred dveh let ? https://www.youtube.com/watch?v=ie31mucEtwc

  • jakec1575 21:30 09.april 2019.

    država nakupovalnih centrov. Najvec m2 nakupovalnih centrov v Evropi je v Sloveniji. Narod neumonrnih potrosnikov. ima se moze se., sirotinja.