Tri mesece popolna zapora pomembne cestne povezave

Foto: Občina Bovec
Foto: Občina Bovec
Na zahodnem koncu države se bodo kmalu začela prenovitvena dela na cestni infrastrukturi.
Oglej si celoten članek

Na odseku ceste R1-203 med Žago in Kobaridom bodo izvajali rekonstrukcijo, zaradi katere bo v veljavi popolna zapora od 24. oktobra do predvidoma 23. januarja.

Z novim viaduktom v dolžini 80 metrov, ki se bo raztezal 25 metrov visoko nad sotesko, podpornimi zidovi v višini od 3 do 14 metrov in zaščitami brežin pred padajočim kamenjem, bo vožnja za vse uporabnike varnejša in udobnejša, so zapisali na Direkciji RS za infrastrukturo.

V času popolne zapore so predvidene vmesne sprostitve prometa pod polovičnimi zaporami. Za vsa vozila bodo urejeni obvozi preko mejnih prehodov Predel, Učja in Robič.

Foto: Ministrstvo za infrastrukturo zapora Žaga Kobarid

Za osebna vozila, kombije, krajše avtobuse in krajša tovorna vozila bo zagotovljen obvoz pod posebnim režimom po lokalni obvozni cesti od Industrijske cone Kobarid, Napoleonovega mostu mimo kampa Lazar do Trnovega ob Soči in obratno. Vmesne sprostitve prometa pod polovično zaporo bodo namenjene tudi daljšim tovornim vozilom preko gradbišča državne ceste. 

Sprostitve prometa po državni cesti pod polovično zaporo bodo zagotovljena predvidoma vsak dan od ponedeljka do četrtka med polnočjo in 7. uro zjutraj. Med 30. decembrom in 9. januarjem pa od petka popoldne do ponedeljka zjutraj.

PROMET Ponoči bo zaprt predor Sten

Delo tudi pri Ravbarkomandi

Zaradi odstranitve in izgradnje novega nadvoza pri Ravbarkomandi je predvidena popolna zapora ceste RT-914 med Postojno in Rakovim Škocjanom. 

Zapora bo vzpostavljena že ta teden, natančneje v sredo, 19.10., so sporočili iz Direkcije Republike Slovenije za infrastrukturo.

V času popolne zapore bo obvoz urejen po državnih in lokalni cesti, kjer bo voden s pomočjo začasne prometne signalizacije.

Foto: Ministrstvo za infrastrukturo zapora Rakov Škocjan

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.