Slovenija
18271 ogledov

Tri mesece popolna zapora pomembne cestne povezave

cesta Žaga-Kobarid Občina Bovec
Na zahodnem koncu države se bodo kmalu začela prenovitvena dela na cestni infrastrukturi.

Na odseku ceste R1-203 med Žago in Kobaridom bodo izvajali rekonstrukcijo, zaradi katere bo v veljavi popolna zapora od 24. oktobra do predvidoma 23. januarja.

Z novim viaduktom v dolžini 80 metrov, ki se bo raztezal 25 metrov visoko nad sotesko, podpornimi zidovi v višini od 3 do 14 metrov in zaščitami brežin pred padajočim kamenjem, bo vožnja za vse uporabnike varnejša in udobnejša, so zapisali na Direkciji RS za infrastrukturo.

V času popolne zapore so predvidene vmesne sprostitve prometa pod polovičnimi zaporami. Za vsa vozila bodo urejeni obvozi preko mejnih prehodov Predel, Učja in Robič.

zapora Žaga Kobarid | Avtor: Ministrstvo za infrastrukturo Ministrstvo za infrastrukturo

Za osebna vozila, kombije, krajše avtobuse in krajša tovorna vozila bo zagotovljen obvoz pod posebnim režimom po lokalni obvozni cesti od Industrijske cone Kobarid, Napoleonovega mostu mimo kampa Lazar do Trnovega ob Soči in obratno. Vmesne sprostitve prometa pod polovično zaporo bodo namenjene tudi daljšim tovornim vozilom preko gradbišča državne ceste. 

Sprostitve prometa po državni cesti pod polovično zaporo bodo zagotovljena predvidoma vsak dan od ponedeljka do četrtka med polnočjo in 7. uro zjutraj. Med 30. decembrom in 9. januarjem pa od petka popoldne do ponedeljka zjutraj.

Predor Sten, Škofja Loka PROMET Gorenjska Ponoči bo zaprt predor Sten

Delo tudi pri Ravbarkomandi

Zaradi odstranitve in izgradnje novega nadvoza pri Ravbarkomandi je predvidena popolna zapora ceste RT-914 med Postojno in Rakovim Škocjanom. 

Zapora bo vzpostavljena že ta teden, natančneje v sredo, 19.10., so sporočili iz Direkcije Republike Slovenije za infrastrukturo.

V času popolne zapore bo obvoz urejen po državnih in lokalni cesti, kjer bo voden s pomočjo začasne prometne signalizacije.

zapora Rakov Škocjan | Avtor: Ministrstvo za infrastrukturo Ministrstvo za infrastrukturo

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.