Trije bi zidali hiše

Foto: Prostorski prostor RS
Foto: Prostorski prostor RS
Zemljišča. Tožilci naj bi preverjali, ali sta glasbenik Magnifico in košarkar Ilievski vpletena v sporne posle.
Oglej si celoten članek

Tožilci za pregon organiziranega kriminala, kriminalisti Nacionalnega preiskovalnega urada (NPU) in Komisija za preprečevanje korupcije (KPK) naj bi preverjali, kako je na Mestni občini Ljubljana (MOL) decembra 2009 med spreminjanjem prostorskega načrta postalo zazidljivo tudi zemljišče ob Podutiški cesti v ljubljanski Zgornji 
Šiški.

Eno ali dve stanovanji?

Nekdaj kmetijsko zemljišče, dobra dva hektara velik travnik ob soseski Mostec, naj bi si prav od decembra 2009 delili trije lastniki.

Iz vpisa v zemljiški knjigi izhaja, da gre za poslovneža Petra Selakovića, glasbenika Roberta Pešuta - Magnifica in košarkarja Vlada Ilievskega, sicer zeta trenutnega poslanca Jankovićeve Pozitivne Slovenije Petra Vilfana.

Na MOL so pojasnili, da lahko na tem zemljišču zdaj začnejo graditi eno- ali dvostanovanjski objekt.

Preverili bodo sume

Na tožilstvu, NPU in KPK uradno sicer niso potrdili, da spreminjanje namembnosti zemljišča preverjajo v okviru obsežnega postopka.

V tem naj bi namreč preverjali domnevne Jankovićeve zlorabe županskega položaja ter očitke o pranju denarja in utaji davkov pri več poslih z različnimi zemljišči, s katerimi naj bi bila povezana tudi njegova sinova.

Na policiji so napovedali le, da bodo v tem postopku preverili vse sume kaznivih dejanj.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 7

  • 16:45 29. Januar 2012.

    se čist strinjam. in to bi moral nardit že zdavnaj. ene dva do tri kot opozorilo pol pa da vidmo...

  • 09:33 29. Januar 2012.

    Gospodarske kriminalce bi morali policisti postaviti pred zid in narediti red v državi. Sodišča so kompromitirana. Zorangutanska mafijska roka se …

  • 15:37 28. Januar 2012.

    Je pa zanimiva propaganda! Decembra 2009 gospodje kupijo omenjen travnik, istega meseca se odloča ali bo postal zazidljiv, maja 2010 …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.