Slovenija
490 ogledov

Trije bi zidali hiše

ZEMLJIŠČE MAGNIFICO Prostorski prostor RS
Zemljišča. Tožilci naj bi preverjali, ali sta glasbenik Magnifico in košarkar Ilievski vpletena v sporne posle.

Tožilci za pregon organiziranega kriminala, kriminalisti Nacionalnega preiskovalnega urada (NPU) in Komisija za preprečevanje korupcije (KPK) naj bi preverjali, kako je na Mestni občini Ljubljana (MOL) decembra 2009 med spreminjanjem prostorskega načrta postalo zazidljivo tudi zemljišče ob Podutiški cesti v ljubljanski Zgornji 
Šiški.

Eno ali dve stanovanji?

Nekdaj kmetijsko zemljišče, dobra dva hektara velik travnik ob soseski Mostec, naj bi si prav od decembra 2009 delili trije lastniki.

Iz vpisa v zemljiški knjigi izhaja, da gre za poslovneža Petra Selakovića, glasbenika Roberta Pešuta - Magnifica in košarkarja Vlada Ilievskega, sicer zeta trenutnega poslanca Jankovićeve Pozitivne Slovenije Petra Vilfana.

Na MOL so pojasnili, da lahko na tem zemljišču zdaj začnejo graditi eno- ali dvostanovanjski objekt.

Preverili bodo sume

Na tožilstvu, NPU in KPK uradno sicer niso potrdili, da spreminjanje namembnosti zemljišča preverjajo v okviru obsežnega postopka.

V tem naj bi namreč preverjali domnevne Jankovićeve zlorabe županskega položaja ter očitke o pranju denarja in utaji davkov pri več poslih z različnimi zemljišči, s katerimi naj bi bila povezana tudi njegova sinova.

Na policiji so napovedali le, da bodo v tem postopku preverili vse sume kaznivih dejanj.

Komentarjev 7
  • ARBAJTER 16:45 29.januar 2012.

    se čist strinjam. in to bi moral nardit že zdavnaj. ene dva do tri kot opozorilo pol pa da vidmo...

  • principiumnovum 09:33 29.januar 2012.

    Gospodarske kriminalce bi morali policisti postaviti pred zid in narediti red v državi. Sodišča so kompromitirana. Zorangutanska mafijska roka se je trdno oprijela tudi sodne veje oblasti in zato je ta neverodostojna. Gradonaćelniško plenjenje se mora končati. Dol z gamadjo!

  • KOJAK 15:37 28.januar 2012.

    Je pa zanimiva propaganda! Decembra 2009 gospodje kupijo omenjen travnik, istega meseca se odloča ali bo postal zazidljiv, maja 2010 pa postane dokončno zazidljiv.Izjava Vilfana je pa enaka Jankovićevim izjavam, moji sinovi so polnoletni... ko pa jim dokončno stopiš ...prikaži več na rep pa zamenjajo ploščo v družina je sveta... bla, bla, bla