Trije na Brnik z dvema limuzinama

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Red. Predsednika vozi ministrstvo, poslance DZ.
Oglej si celoten članek

Predsednik državnega zbora Janko Veber je v sredo skupaj z dvema poslancema odpotoval na obisk h kolegom v Bosno in Hercegovino. Na brniško letališče, od koder so poleteli v Sarajevo, se niso odpeljali skupaj, ampak je bil Veber odpeljan s svojo limuzino, poslanca Ivan Hršak in Mihael Prevc pa z drugo.

Leteli pa so skupaj

Zakaj takšno neracionalno porabljanje denarja v aktualni krizi? "Predsednik državnega zbora ima na podlagi posebne uredbe status varovane osebe. V okviru varovanja mu prevozno sredstvo – avtomobil z voznikom – zagotavlja ministrstvo za notranje zadeve, članom delegacije pa prevoz zagotovi državni zbor," odgovarjajo v parlamentu na naše vprašanje, ali protokola morebiti ne bi veljalo zaobiti in bi se skladno s pričakovano racionalizacijo in klestenjem nepotrebnih stroškov poslanski kolegi do letališča pač odpeljali skupaj; poslanca Vebru namreč nista nevarni osebi. Na letalu razlik ni bilo – vsi trije predstavniki ljudstva so leteli v ekonomskem razredu.

Čudila sta se tudi poslanca

Državni zbor ima sicer osem službenih vozil, štiri so protokolarna, od tega so trije audiji A6. Slišati je, da sta se ob dejstvu, da na Brnik ne potujejo skupaj – Vebra naj bi morala tam po protokolu člana delegacije celo pričakati – čudila tudi poslanca. Obisk v Sarajevu končujejo danes.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 13

  • 13:43 4. Oktober 2013.

    kaj pa načela socialdemokracije pa to... v glavnem, če hočejo, da narod špara vsak dan, naj tudi oni sami začnejo....ali …

  • mph
    11:59 4. Oktober 2013.

    No, vidiš, tukaj se mi ostali razlikujemo od vas janšistov. Namreč to, kar meni očitaš je lastnost janšistov in sploh …

  • 10:35 4. Oktober 2013.

    MA JEBALA VAS SENZACIONALNOST... novica sploh ni novica ampak neko nabijanje. A da so jih peljale LIMUZINE, ma dajte no. …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.