Trije Romuni osumljeni zlorabe kartic

Foto: Žurnal24 Romuni so uporabljali bianco kartice, na bankomatih pa so dvignili več kot 5000
Celjski policisti so prijeli tri romunske državljane, ki so s ponarejenimi bančnimi karticami dvigovali gotovino na bankomatih.
Oglej si celoten članek

Zaradi suma uporabe ponarejenih bančnih kartic so kriminalisti Policijske uprave Celje k preiskovalnemu sodniku celjskega okrožnega sodišča privedli tri romunske državljane, ki so v noči z 18. na 19. september z bankomatov na območju Celja s ponarejenimi bančnimi karticami dvignili 5100 evrov gotovine. Zoper dva osumljena je preiskovalni sodnik odredil pripor, so danes sporočili iz Policijske uprave Celje.

Romuni so pri tem uporabili 16 kartic bianco s ponarejenimi magnetnimi zapisi pravih bančnih kartic, ki so jih izdale britanske banke, in s pravimi varnostnimi (pin) kodami. Na bankomatih so opravili 39 storitev oziroma zahtev za dvig gotovine.

Osumljene Romune, stare od 21 do 28 let, so kriminalisti sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Celje 19. septembra izsledili v enem izmed celjskih hotelov, kjer so bili prijavljeni kot gostje.

Pri hišnih in osebnih preiskavah je bilo najdenih vseh 16 ponarejenih bančnih kartic, prav tako pa je bil najden in zasežen na bankomatih protipravno dvignjeni denar v višini 5100 evrov, dodajajo na celjski policijski upravi.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.