Slovenija > Črna kronika
3 ogledov

Trije Romuni osumljeni zlorabe kartic

Romuni so uporabljali bianco kartice, na bankomatih pa so dvignili več kot 5000 Žurnal24 main
Celjski policisti so prijeli tri romunske državljane, ki so s ponarejenimi bančnimi karticami dvigovali gotovino na bankomatih.

Zaradi suma uporabe ponarejenih bančnih kartic so kriminalisti Policijske uprave Celje k preiskovalnemu sodniku celjskega okrožnega sodišča privedli tri romunske državljane, ki so v noči z 18. na 19. september z bankomatov na območju Celja s ponarejenimi bančnimi karticami dvignili 5100 evrov gotovine. Zoper dva osumljena je preiskovalni sodnik odredil pripor, so danes sporočili iz Policijske uprave Celje.

Romuni so pri tem uporabili 16 kartic bianco s ponarejenimi magnetnimi zapisi pravih bančnih kartic, ki so jih izdale britanske banke, in s pravimi varnostnimi (pin) kodami. Na bankomatih so opravili 39 storitev oziroma zahtev za dvig gotovine.

Osumljene Romune, stare od 21 do 28 let, so kriminalisti sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Celje 19. septembra izsledili v enem izmed celjskih hotelov, kjer so bili prijavljeni kot gostje.

Pri hišnih in osebnih preiskavah je bilo najdenih vseh 16 ponarejenih bančnih kartic, prav tako pa je bil najden in zasežen na bankomatih protipravno dvignjeni denar v višini 5100 evrov, dodajajo na celjski policijski upravi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.