Trije zainteresirani za nadaljevanje del

Foto: Žurnal24 Ministrstvo za promet je v začetku februarja prekinilo pogodbo s SCT, ki je izva
Letališče. Tri ponudbe. Najugodnejši Komunaprojekt. Izvajalec bo znan najpozneje v dveh mesecih.
Oglej si celoten članek

Za nadaljevanje del na potniškem terminalu mariborskega letališča so na razpis prišle tri ponudbe. Kljub prvotnemu velikemu zanimanju in napovedim, da je za dela kar devet interesentov, so ponudbe oddali Komunaprojekt, Konstruktor in Cestno podjetje Kranj.

Od 4 do skoraj 6 milijonov

Iz ministrstva za promet so sporočili, da je najugodnejšo ponudbo oddalo podjetje Komunaprojekt, in sicer za nekaj več kot štiri milijone evrov (načrtujejo sodelovanje z Granitom, Varnostjo Maribor in Comtronom). Sledi mu Konstruktor, ki se ponuja za nekaj manj kot pet milijonov evrov, kranjsko gradbeno podjetje pa je vrednost del ocenilo na 5,8 milijona.

Sledila bodo pogajanja
Na ministrstvu bodo ponudbe pregledali ta teden. Do 18. maja naj bi imeli ponudniki še možnost dopolnitev, po tem datumu pa se bo ministrstvo z njimi pogajalo še o ceni, pogojih in garanciji. Odločitev o izvajalcu bo znana najpozneje v roku dveh mesecev.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.