Trojica utajila za 670 tisoč evrov davka

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Kriminalisti gospodarskega oddelka Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Ljubljana so podali kazensko ovadbo zoper tri fizične in eno pravno osebo z območja PU Ljubljana. Osumljeni so storitve več kaznivih dejanj davčne zatajitve in pranja denarja.
Oglej si celoten članek

V predkazenskem postopku je bilo ugotovljeno, da obstaja utemeljen sum, da so fizične osebe sodelovale pri izvršitvi kaznivih dejanj na način, da so pri poslovanju osumljene gospodarske družbe na podlagi lažnih računov neupravičeno uveljavljale pravico do odbitka in vračila vstopnega davka na dodano vrednost ter si s tem pridobile 670.000 evrov protipravne premoženjske koristi.

Pridobljena sredstva so tako osumljeni prikrivali s prenakazovanjem na druge račune v Sloveniji in tujini, deloma pa tudi z dvigi v gotovini. Za omenjena dejanja jim grozi zaporna kazen do osmih let.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 11:19 25. April 2013.

    no, o imenih ne bomo, kaj ne? Ko bo župnik OSUMLJEN pedofilije, pa z imenom na dan, kaj ne? Ampak …

  • 11:15 25. April 2013.

    Kr v zapor z njimi, pa ves denar vrnat...

  • 11:07 25. April 2013.

    Ma njim ne bo hudega bolj bodo mene preganjali ,ker sem zadnjič sosedi kosilnico popravil<br />in mi je na vsak …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.