Slovenija > Črna kronika
28 ogledov

Trojica utajila za 670 tisoč evrov davka

Denar v kuverti Shutterstock
Kriminalisti gospodarskega oddelka Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Ljubljana so podali kazensko ovadbo zoper tri fizične in eno pravno osebo z območja PU Ljubljana. Osumljeni so storitve več kaznivih dejanj davčne zatajitve in pranja denarja.

V predkazenskem postopku je bilo ugotovljeno, da obstaja utemeljen sum, da so fizične osebe sodelovale pri izvršitvi kaznivih dejanj na način, da so pri poslovanju osumljene gospodarske družbe na podlagi lažnih računov neupravičeno uveljavljale pravico do odbitka in vračila vstopnega davka na dodano vrednost ter si s tem pridobile 670.000 evrov protipravne premoženjske koristi.

Pridobljena sredstva so tako osumljeni prikrivali s prenakazovanjem na druge račune v Sloveniji in tujini, deloma pa tudi z dvigi v gotovini. Za omenjena dejanja jim grozi zaporna kazen do osmih let.

Komentarjev 3
  • punca05 11:19 25.april 2013.

    no, o imenih ne bomo, kaj ne? Ko bo župnik OSUMLJEN pedofilije, pa z imenom na dan, kaj ne? Ampak bo samo osumljen, kaj ne?

  • erikkk 11:15 25.april 2013.

    Kr v zapor z njimi, pa ves denar vrnat...

  • murderone 11:07 25.april 2013.

    Ma njim ne bo hudega bolj bodo mene preganjali ,ker sem zadnjič sosedi kosilnico popravilin mi je na vsak način vsilila 20 evrov pa čeprav sem ji rekel naj mi samo en hladen pir prinese!!!