Tudi danes brez toče ni šlo. Kam se giba?

Foto: arhiv bralec
Foto: arhiv bralec
Vremenoslovci so tudi za danes napovedovali možnost toče. Napovedi so se izkazale za resnične.
Oglej si celoten članek

Kot smo poročali, vremenoslovci so za popoldne in zvečer zlasti na severu napovedovali možne posamezne nevihte. Arso je izdal tudi oranžno opozorilo za severovzhodne kraje, kjer bo možna kakšna močna nevihta z nalivom, močnimi vetrovnimi sunki in tudi točo. 

Popoldne so v Avstriji nastajale krajevne plohe in nevihte, ki naj bi se pomikale pomikale proti Sloveniji in dosegle dele Koroške, Štajerske, Prekmurja in Gorenjske. 

Po poročanju vremenskega portala Neurje.si se je močneja nevihtna celica pomaknila tudi na območje Dravograda in Slovenj Gradca, kjer je klestila toča. 

Gibanje neviht spremljajte na radarski sliki padavin na tej povezavi. 

Vreme Radarska slika padavin

Tudi jutri bo vroče 

Ponoči se bo vreme umirilo, jutri zjutraj bo pretežno jasno. Najnižje jutranje temperature bodo od 12 do 20 stopinj Celzija.

Čez dan bo na zahodu precej jasno, drugod bo prehodno nekaj več oblačnosti. Popoldne ali zvečer bo nastala kakšna nevihta. V zahodni polovici Slovenije bo pihal jugozahodnik, drugod veter vzhodnih smeri. Najvišje dnevne temperature bodo od 26 do 32 stopinj Celzija.

V sredo in četrtek bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo. Vroče bo, popoldne bo nastalo nekaj neviht. V petek bo sončno, nevihte bodo malo verjetne, napovedujejo na Arsu.

Vročina Srednjeročna napoved: Ta dva dneva bosta najbolj vroča. Kaj pa julij?

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.