Tudi Gradis o tožbah zaradi Vižmarij

Foto: Žurnal24 Na UE so se z direktorjem Betonala pogovarjali neposredno, mu omogočali vpogled
Merkur Vižmarje. Ob petkovem odprtju centra je o škodi potožil še Gradis.
Oglej si celoten članek

V družbi Gradis skupina G (v nadaljevanju Gradis) se odločajo "o sprožitvi ustreznih civilnih in morebitnih drugih sodnih postopkov", saj so v postopku pri izdaji uporabnega dovoljenja za trgovski center Merkur Vižmarje nastale nepravilnosti, ki so jim povzročile škodo – kolikšno, niso povedali. Eno od nepravilnosti je po njihovih besedah zagrešila šišenska izpostava Upravne enote (UE) Ljubljana, ki je v postopek "vmešavala osebe, ki niso bile stranke postopka (Betonal)".

Gradis je pogodbene obveznosti do SCT (glavni izvajalec gradnje centra) izpolnil najpozneje 23. oktobra 2009, ker pa je UE 14. oktobra 2009 zavrnila izdajo uporabnega dovoljenja, so bili v Gradisu "prisiljeni v dodatne dejavnosti za zagotovitev potrebnih listin o ravnanju z gradbenimi odpadki". Zoper svojega podizvajalca Kumini so sprožili sodni spor in sodišče je Kuminiju 16. septembra naložilo predajo evidenčnih listov o gradbenih odpadkih.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.