Slovenija
18 ogledov

Tudi Gradis o tožbah zaradi Vižmarij

Na UE so se z direktorjem Betonala pogovarjali neposredno, mu omogočali vpogled Žurnal24 main
Merkur Vižmarje. Ob petkovem odprtju centra je o škodi potožil še Gradis.

V družbi Gradis skupina G (v nadaljevanju Gradis) se odločajo "o sprožitvi ustreznih civilnih in morebitnih drugih sodnih postopkov", saj so v postopku pri izdaji uporabnega dovoljenja za trgovski center Merkur Vižmarje nastale nepravilnosti, ki so jim povzročile škodo – kolikšno, niso povedali. Eno od nepravilnosti je po njihovih besedah zagrešila šišenska izpostava Upravne enote (UE) Ljubljana, ki je v postopek "vmešavala osebe, ki niso bile stranke postopka (Betonal)".

Gradis je pogodbene obveznosti do SCT (glavni izvajalec gradnje centra) izpolnil najpozneje 23. oktobra 2009, ker pa je UE 14. oktobra 2009 zavrnila izdajo uporabnega dovoljenja, so bili v Gradisu "prisiljeni v dodatne dejavnosti za zagotovitev potrebnih listin o ravnanju z gradbenimi odpadki". Zoper svojega podizvajalca Kumini so sprožili sodni spor in sodišče je Kuminiju 16. septembra naložilo predajo evidenčnih listov o gradbenih odpadkih.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.