Tudi smeti zaparkirane

Foto: Žurnal24 (Foto: Inštitut za varovanje zdravja)
Odpadki. V prvem polletju letos so jih Ljubljančani pridelali manj kot lani.
Oglej si celoten članek
Število zabojnikov
Posode. V Ljubljani je 30.500 posod za mešane komunalne odpadke, 15.400 za biološke odpadke in 2.100 zbiralnic ločenih frakcij.

Precej odpadkov, ki bi jih lahko zbrali ločeno, še vedno konča v posodah za mešane komunalne odpadke, je povedal Valter Nemec, namestnik direktorja javnega podjetja Snaga. Po njegovih besedah se ločevanje odpadkov sicer vsako leto poveča za 15–20 odstotkov; to je, pravi, zadovoljivo.

Letos manj odpadkov

V prvem polletju letos so na Snagi vsega skupaj zbrali in odpeljali dobrih 89 ton odpadkov, v istem času lani pa približno 700 kilogramov več. Večja razlika je v vsoti omenjenih odpadkov, ki jih zbere in odpelje Snaga, ter količin odpadkov pri čiščenju javnih mestnih površin, odpadkov, ki jih sprejme odlagališče, ter odpadkov iz parkov in z zelenic v mestu. Teh je bilo v prvem polletju letos okoli 104 tone, lani nekaj več kot 111.

Delavci Snage imajo po Nemčevih besedah pogosto težave zaradi zaparkiranih posod in zabojnikov za odpadke. “Na mesec imamo več kot 200 takih primerov,” je dejal. Spomladi so z mestnim redarstvom zato podpisali dogovor o sodelovanju. Redarji zdaj s pajkom odpeljejo vozila, ki onemogočajo odvoz odpadkov, s tem pa se je število takih primerov zmanjšalo za polovico, je dodal.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.