Tudi sodišče zanima, od kje Tošiću sedem milijonov

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Domnevni vodja tihotapcev droge mora dokazati, s čim se preživlja, če želi obdržati premoženje.
Oglej si celoten članek

Dragan Tošić, domnevni vodja ene največjih kriminalnih združb tihotapcev kokaina v zgodovini Slovenije, mora pojasniti, od kje mu za skoraj sedem milijonov evrov premoženja. Oba z ženo Meri Tošić morata jutri na ljubljansko sodišče, kjer pričakujejo njuna pojasnila o tem, s čim sta si prislužila tolikšno premoženje. Sumijo namreč, da si ga z rednimi mesečnimi dohodki, ki jih prejemata sodeč po bančnih izpiskih, ne bi mogla.

Konec aprila je namreč specializirano tožilstvo proti njima in njunima podjetjema Fundator ter Bela hiša vložilo tožbo za odvzem premoženja nezakonitega izvora, predtem pa so opravili obsežno finančno preiskavo. Tožilci, kriminalisti, davčni inšpektorji in preiskovalci z urada za preprečevanje pranja denarja ter carinske uprave so podrobno pregledali vse prihodke, odhodke in zaslužke zakoncev Tošić ter njunih podjetij v zadnjih petih letih.

Med tem postopkom Tošićena po naših informacijah ni uspelo dokazati, da sta premoženje zaslužila pošteno in zakonito, zaradi česar naj bi mu do nadaljnega prepovedali razpolagati z njim oziroma dokler sodišče ne bo odločilo ali se mu bo vse to tudi dejansko zaseglo.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 5

  • 12:29 8. Oktober 2014.

    Človek je pošteno šparal denar v nogavicah in ne na naših <br />propadlih bankah.Zato ima.hihi

  • 12:29 8. Oktober 2014.

    Človek je pošteno šparal denar v nogavicah in ne na naših <br />propadlih bankah.Zato ima.hihi

  • 11:16 8. Oktober 2014.

    Kaplja v morju je to, kar imajo ljudje v Sloveniji protipravno pridobljeno, proti tistemu kar je romalo preko mej v …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.