Slovenija
106 ogledov

Tudi sodišče zanima, od kje Tošiću sedem milijonov

Slovenija 08.11.2012 Dragan Tosic, Balkanski bojevnik, sojenje, sodisce v Ljublj Saša Despot
Domnevni vodja tihotapcev droge mora dokazati, s čim se preživlja, če želi obdržati premoženje.

Dragan Tošić, domnevni vodja ene največjih kriminalnih združb tihotapcev kokaina v zgodovini Slovenije, mora pojasniti, od kje mu za skoraj sedem milijonov evrov premoženja. Oba z ženo Meri Tošić morata jutri na ljubljansko sodišče, kjer pričakujejo njuna pojasnila o tem, s čim sta si prislužila tolikšno premoženje. Sumijo namreč, da si ga z rednimi mesečnimi dohodki, ki jih prejemata sodeč po bančnih izpiskih, ne bi mogla.

Konec aprila je namreč specializirano tožilstvo proti njima in njunima podjetjema Fundator ter Bela hiša vložilo tožbo za odvzem premoženja nezakonitega izvora, predtem pa so opravili obsežno finančno preiskavo. Tožilci, kriminalisti, davčni inšpektorji in preiskovalci z urada za preprečevanje pranja denarja ter carinske uprave so podrobno pregledali vse prihodke, odhodke in zaslužke zakoncev Tošić ter njunih podjetij v zadnjih petih letih.

Med tem postopkom Tošićena po naših informacijah ni uspelo dokazati, da sta premoženje zaslužila pošteno in zakonito, zaradi česar naj bi mu do nadaljnega prepovedali razpolagati z njim oziroma dokler sodišče ne bo odločilo ali se mu bo vse to tudi dejansko zaseglo.

 

Komentarjev 5
  • 4ba2a8e4cc2cfe1172eec499b48f077b0c78143c 12:29 08.oktober 2014.

    Človek je pošteno šparal denar v nogavicah in ne na naših propadlih bankah.Zato ima.hihi

  • 4ba2a8e4cc2cfe1172eec499b48f077b0c78143c 12:29 08.oktober 2014.

    Človek je pošteno šparal denar v nogavicah in ne na naših propadlih bankah.Zato ima.hihi

  • mirko 11:16 08.oktober 2014.

    Kaplja v morju je to, kar imajo ljudje v Sloveniji protipravno pridobljeno, proti tistemu kar je romalo preko mej v tujino. Tam so pa silne miljarde na bančnih računih in v nepremičninah. Tudi Ivan Zidar ima v Mehiki v ...prikaži večv mestu Acapulco svojo vilo. V Mehiških bankah imajo svoje bančne račune odprte kar nekaj znanih Slovencev in to za nas navadne smrtnike ogromne vsote denarja. Med njimi je tudi ustanovitelj foruma 21. Vse dokler bo na svetu veljal zakon o bančni tajnosti, bo elita veliko kradla in skrivala denar po celem svetu. Navadni smrtniki pa tonemo v revščino za golo preživetje.