Tudi v tej občini vložen ugovor na rezultat volitev

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Seja volilne komisije v občini Gorje že poteka, odločitev bo sprejeta do četrtka.
Oglej si celoten članek

V občini Gorje je na lokalnih volitvah tesen poraz zabeležil nekdanji minister za zdravje Janez Poklukar. Po poročanju N1 volilna komisija obravnava pritožbo županskega kandidata, ki poziva k razveljavitvi prvega kroga volitev in k ponovni izvedbi volitev. 

Utemeljitev pritožbe zaenkrat ostaja neznana. “Pritožba je prišla v roku, volilna komisija pa se mora o njej odločiti do četrtka,” so za N1 potrdili predstavniki občine Gorje. 

Volivci so po znanih rezultatih aktualnemu županu Petru Torkarju zaupali ponovni mandat s 50,65 odstotka oziroma 824 glasovi, njegov protikandidat Janez Poklukar pa je prejel 49,35 odstotka oziroma 803 glasov.

Rezultat volitev se bo pretresal tudi v Bovcu. Zaradi majhne razlike med znanim rezultatom in rezultatom, ki bi pomenil drugi krog, je ponovno štetje glasov zahtevala Lista za Posočje - Bovec, ki je volilni komisiji vložila ugovor.

dezurni@styria-media.si

LOKALNE VOLITVE Malce spremenjeni podatki

Volitve V Bovcu zahtevajo ponovno štetje glasov

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 12:07 23. November 2022.

    Pokljukec ne bo odnehal, naj se raje drži poklica. Tipičen Gorjanc !

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.