Slovenija
163 ogledov

Tudi v tej občini vložen ugovor na rezultat volitev

volitve Slovenija Profimedia
Seja volilne komisije v občini Gorje že poteka, odločitev bo sprejeta do četrtka.

V občini Gorje je na lokalnih volitvah tesen poraz zabeležil nekdanji minister za zdravje Janez Poklukar. Po poročanju N1 volilna komisija obravnava pritožbo županskega kandidata, ki poziva k razveljavitvi prvega kroga volitev in k ponovni izvedbi volitev. 

Utemeljitev pritožbe zaenkrat ostaja neznana. “Pritožba je prišla v roku, volilna komisija pa se mora o njej odločiti do četrtka,” so za N1 potrdili predstavniki občine Gorje. 

Volivci so po znanih rezultatih aktualnemu županu Petru Torkarju zaupali ponovni mandat s 50,65 odstotka oziroma 824 glasovi, njegov protikandidat Janez Poklukar pa je prejel 49,35 odstotka oziroma 803 glasov.

Rezultat volitev se bo pretresal tudi v Bovcu. Zaradi majhne razlike med znanim rezultatom in rezultatom, ki bi pomenil drugi krog, je ponovno štetje glasov zahtevala Lista za Posočje - Bovec, ki je volilni komisiji vložila ugovor.

dezurni@styria-media.si

Kranjska Gora LOKALNE VOLITVE Gorenjska Malce spremenjeni podatki Predsedniške volitve Volitve Slovenija V Bovcu zahtevajo ponovno štetje glasov
Komentarjev 1
  • Ender3 12:07 23.november 2022.

    Pokljukec ne bo odnehal, naj se raje drži poklica. Tipičen Gorjanc !