Tudi v tujini opazili Instagram predsednika

Foto: Politico/Printscreen
Foto: Politico/Printscreen
Objave predsednika republike na družbenih omrežjih ter trend posnemanja, ki ga je sprožil z značko #boruting, so opazili tudi v tujini.
Oglej si celoten članek

"Melania Trump ni edini model iz Slovenije, ki lahko polni naslove," so v bruseljskem Politicu začeli prispevek, o slovenskem predsedniku republike, ki za prenašanje svojih sporočil uporablja tudi  Instagram. Ob tem navajajo, da je Borut Pahor s poziranjem pred kamero začel pred volitvami leta 2012, ko je v sklopu kampanje opravljal različne poklice.

Kot so našteli pri časniku, se je doslej na Instagramu pojavil v vsaj 50 različnih vlogah, od mesarja, frizerja, mehanika, kmeta do smetarja. V kabinetu predsednika so ob tem potrdili, da je predsednik s pomočjo asistentov aktivno vpleten v upravljanje družbenih omrežjih.

Z objavami pospešeno nadaljuje tudi pred novimi predsedniškimi volitvami, ki bodo v oktobru. Pahor je pred časom že potrdil, da se bo na njih potegoval za vnovičen mandat.

Boris Vezjak, profesor z Univerze v Mariboru, je za Politico povedal, da gre za "flirtajoči populizem". Vezjak je o tem na svojem blogu zapisal, da je Pahor uspelo svoj narcisizem unovčiti in preigrati v posebno in očitno uspešno psihopolitiko delovanja, utemeljeno na všečni  komunikaciji z množicami. Gre za spogledujočo komunikacijsko formo odnosa do državljanov in publike, na katero se neposredno v neki situaciji naslavlja.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 8

  • 22:32 20. Februar 2017.

    glede na ono prvo fotko tega tipa ob neki manakenki, je poklic zvodnika registriran v registru poklicev javne uprave ????????

  • 21:16 20. Februar 2017.

    Škoda besed za njega

  • 19:53 20. Februar 2017.

    mene ne moti, čeprav ga ne obožujem

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.