Slovenija
186 ogledov

Tudi v tujini opazili Instagram predsednika

Borut Pahor Politico/Printscreen
Objave predsednika republike na družbenih omrežjih ter trend posnemanja, ki ga je sprožil z značko #boruting, so opazili tudi v tujini.

"Melania Trump ni edini model iz Slovenije, ki lahko polni naslove," so v bruseljskem Politicu začeli prispevek, o slovenskem predsedniku republike, ki za prenašanje svojih sporočil uporablja tudi  Instagram. Ob tem navajajo, da je Borut Pahor s poziranjem pred kamero začel pred volitvami leta 2012, ko je v sklopu kampanje opravljal različne poklice.

Kot so našteli pri časniku, se je doslej na Instagramu pojavil v vsaj 50 različnih vlogah, od mesarja, frizerja, mehanika, kmeta do smetarja. V kabinetu predsednika so ob tem potrdili, da je predsednik s pomočjo asistentov aktivno vpleten v upravljanje družbenih omrežjih.

Z objavami pospešeno nadaljuje tudi pred novimi predsedniškimi volitvami, ki bodo v oktobru. Pahor je pred časom že potrdil, da se bo na njih potegoval za vnovičen mandat.

Boris Vezjak, profesor z Univerze v Mariboru, je za Politico povedal, da gre za "flirtajoči populizem". Vezjak je o tem na svojem blogu zapisal, da je Pahor uspelo svoj narcisizem unovčiti in preigrati v posebno in očitno uspešno psihopolitiko delovanja, utemeljeno na všečni  komunikaciji z množicami. Gre za spogledujočo komunikacijsko formo odnosa do državljanov in publike, na katero se neposredno v neki situaciji naslavlja.

 

Dobra vaga v nebesa pomaga. #market #trznica #ljubljana #president #pahor #presidentpahor #slovenia

A post shared by Borut Pahor (@borutpahor) on Feb 4, 2017 at 8:01am PST

Komentarjev 8
  • znalec 22:32 20.februar 2017.

    glede na ono prvo fotko tega tipa ob neki manakenki, je poklic zvodnika registriran v registru poklicev javne uprave ????????

  • Janez Smodis 21:16 20.februar 2017.

    Škoda besed za njega

  • partizanka 19:53 20.februar 2017.

    mene ne moti, čeprav ga ne obožujem